In een speciale aflevering van het programma ‘Zilte Smaken’, gepresenteerd door Gerben Bakker, staat niemand minder dan topchef Ron Blaauw centraal. Blaauw, een van de “gouden generatie Hoornse chefs” , deelt zijn culinaire reis, zijn visie op de horeca en zijn diepe connectie met zijn geboorteplaats Hoorn.
Ron Blaauw, geboren in Hoorn , begon zijn horecacarrière bij Hotel Petit Nord in Hoorn. Hoewel de horeca hem aanvankelijk “helemaal niet” trok , bleek een koksopleiding in Amsterdam zijn “ticket om uit te vliegen”. Het was bij een ander bedrijf waar hij in aanraking kwam met het ambacht koken. En zijn passie vond in de verse ingrediënten en de trevreden van gasten.
Tekst gaat verder onder de video
Blaauw groeide uit tot een horeca-icoon, voornamelijk in Amsterdam. Hij behaalde twee Michelinsterren met zijn restaurant maar besloot tien jaar geleden het roer om te gooien, omdat hij het “gedoe, de poespas, met het keurslijf” beu was. Dit leidde tot het concept Ron Gastrobar, dat draait om laagdrempelig, puur eten. Verrassend genoeg kreeg hij met dit nieuwe concept opnieuw een Michelinster.