Bij Bakker Koning in De Goorn is het alle hens aan dek. Gisteren werden al 5000 oranje tompoucen gemaakt, vandaag moeten er nog eens 15.000 bijkomen. Dus wordt er tot diep in de nacht doorgewerkt, zodat de felbegeerde gebakjes morgen op tijd in de winkels liggen. 

“Er is steeds meer vraag naar”, legt bedrijfsleider Remco Ruijter uit. “Mensen kunnen vooraf online een bestelling plaatsen en bij één van onze elf winkels die open zijn afhalen. We hebben ook nog wel wat losse tompoucen in de verkoop, maar die zijn binnen een uur weg.”

De Paasdrukte is nog maar net achter de rug, of alles staat in het teken van de oranje tompouce. “Dat het zo kort achterelkaar is, heb ik nog nooit meegemaakt. We maken nu ook even geen brood, koek, of ander gebak. Dit zijn speciale dagen.”

20.000 tompoucen in twee dagen tijd

Want 20.000 oranje tompoucen maken in zo’n korte tijd, vergt extra aandacht. “In het begin is het altijd weer even zoeken hoeveel fondant er bijvoorbeeld op moet. Maar daarna gaat het op gevoel”, legt een medewerker uit. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Oranje tompouce bakken bij Bakker Koning in De Goorn

Tot 1.00 uur ’s nachts tompoucen maken

De eerste ploeg begon om 7.00 uur vanochtend. De tweede gaat tot 1.00 uur ’s nachts door. Daarna brengen chauffeurs het naar de winkels. “Alle handjes die kunnen helpen, zijn vandaag in touw”, aldus de bedrijfsleider.  

Maar zelfs na al die tijd oranje tompoucen maken, is Ruijter het taartje nog niet beu. “Ik ga er zeker eentje eten morgen, misschien wel twee”, vertelt hij lachend. “Ik ben een zoetekauw, dus een tompouce gaat er altijd wel in.”